Shit! Wat ben ik aan het doen?

Herken je dit ook?

Je bent lekker aan het werk en hebt alles onder controle en voor je het weet komen allerlei collega’s voorbij. De een vraagt; kun jij dit even doen? En even later een andere collega; ik ben zo druk ..wil jij dat even voor mij wegbrengen? Of weer een ander vertelt wat ze allemaal heeft meegemaakt.

Voor je het weet is het alweer een uur of 2 later. Eigenlijk voel je je gevleid dat ze bij jou komen. Maar voor je het weet ben je met van alles en nog wat bezig behalve met je eigen werk. Dan is het bijna tijd om naar huis te gaan en jij werkt je te pletter om alles nog af te krijgen. en vraagt niet om hulp en gaat uiteindelijk moe naar huis.

Jij hebt de situaties opgelost en bent een luistert oor voor anderen en zelf kom je in tijdnood en moet je heel hard werken om het af te krijgen. Ten koste van jezelf. En je collega’s gaan lekker vol energie naar huis en omdat jij niet om hulp vraagt en het lastig vindt om je uit te spreken en om je grenzen aan te geven, ga jij weer moe naar huis.

Tip 1     Observeer jezelf wat je aan het doen bent.

Is dit heel gewoon voor jou? Ben je gericht op jezelf of de ander? Voel waarom je dit doet.

Tip 2     Reflecteer op jezelf.

Vraag jezelf af waarom vragen ze mij steeds om hulp? Of ben ik diegene die zelf steeds hulp bied? Voel je het verschil?

Meer blogberichten

Roerige tijd

Herken jij dit ook? In deze tijd nog meer opletten als je bijv. boodschappen gaat doen. Nog meer afstand houden. Binnenkort nog verplicht een mondkapje op. Word

Lees verder