Roerige tijd

Herken jij dit ook?

In deze tijd nog meer opletten als je bijv. boodschappen gaat doen. Nog meer afstand houden. Binnenkort nog verplicht een mondkapje op. Word er al benauwt van als ik er aan denk. Het gevoel hebben dat je nog maar weinig leuke dingen kunt doen waar je normaal zo van kunt genieten zoals zingen met je koor. Met vrienden een avondje gezellig bij elkaar…. geen mondkapje op. Dit voelt voor mij zo niet fijn. Ik word er zelf rebels van. Het liefst lap ik de regels aan mijn laars. Maar waarom reageer ik nou zo? Mijn hoofd maakt er een verhaal van. Niet 1 maar wel 10 verschillende. Ik merk Opwinding en een hoge ademhaling. Het wordt er niet duidelijker op. Zelfs nog onrustiger. Hoe krijg ik nu duidelijkheid?

Oefening:

Ik ga voelen en sluit mijn ogen. Ik leg mijn handen op mijn hart. Ik focus me op de binnenkant van mijn hand en mijn hart. Adem in en uit, 4 tellen in en 4 tellen uit en adem naar mijn buik en ontspan totdat ik me rustig voel. Ik stel mijzelf de vraag: Waarom voel ik mij nu zo? En ik voel en mijn gedachten laat ik voorbij gaan. Ik hou de focus op mijn hart en wacht…
*Ik ben boos, zelfs kwaad en als ik dieper voel intens verdrietig. Dit rebelse gevoel herken ik goed uit mijn jeugd. Als ik beperkt werd en niet mocht doen wat ik wou, maar moest luisteren naar anderen.. en naar wat mij opgedragen werd. En​ mij niet gevraagd werd wat ik wou. Ik helemaal geen inbreng had. Wie was ik nou om iets te willen. Door te gaan voelen krijg je duidelijkheid. Dit is wat er werkelijk speelt in mij. Ik word weer beperkt in mijn vrijheid. Ik mag weer niet zelf beslissen zelf ontdekken zelf bepalen. Ik weet dat deze situatie tijdelijk is en dat we samen door deze roerige tijd komen. Ik hou me aan de regels daar waar het moet. Nu weet ik waarom ik me zo voel en kan ik het rebelse gevoel een plekje geven. Ik blijf me afstemmen op mezelf. En omdat ik een keuze heb om thuis en in de natuur wel die vrijheid te voelen en leiderschap te nemen over mijzelf.

Tips:

1 Voel wat klopt voor jou!!!!
2 Ga thuis lekker doen waar je zin in hebt, zingen dansen. Dat doen waar jij blij van wordt. Heerlijk wandelen of fietsen in de
natuur. De herfst is prachtig met al zijn mooie kleuren en paddenstoelen.

Als je dit waardevol vindt geef dan een like of heb je een vraagstuur dan een pb naar info@ingridlemmink.nl

Meer blogberichten

Roerige tijd

Herken jij dit ook? In deze tijd nog meer opletten als je bijv. boodschappen gaat doen. Nog meer afstand houden. Binnenkort nog verplicht een mondkapje op. Word

Lees verder